Newsletter: Inscriere la Newsletter

contraterorism riposta la o actiune terorista produsa sau in curs de desfasurare; proceduri de riposta tactica, investigarea actiunii si organizarea actiunilor pe timpul crizei.

mai multi termeni...

Alatura-te Echipei CPCS

Avem nevoie de tine!
Membru sau doar voluntar, te asteptam sa te implici in proiectele şi activităţile noastre!

Acceseaza o serie de resurse extrem de utile in studiul culturii de securitate.

Telefon:
0748 022 805
0722 306 591
Email
fbicon twicon

Despre Campania 2%

Directioneaza 2% catre CPCS

Pasul 1
Documentati-va si lamuriti-va cu tot ceea este si implica mecanismul 2%:

  • Directionarea a 2% din impozitul dvs. este o optiune si nu o obligatie.
  • Nici o autoritate a statului, nici o organizatie sau angajatorul dvs nu va pot obliga sa faceti acest lucru.

Pasul 2
Notati urmatoarele informatii despre CPCS:

  • Numele organizatiei: Centrul de Promovare a Culturii de Securitate, Timisoara
  • Codul de identificare fiscala: 23901899
  • Contul: RO06BTRLONCRT0209686001, deschis la Banca Transilvania, sucursala Timisoara, agentia Giroc

Pasul 3

Daca aveti venituri din salarii: completati declaratia 230 (punctele A si B).
Nu va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

Document PDFDescaraca Formularul 230

Daca aveti venituri din alte surse(cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc): completati declaratia 200(punctul III)
Cei care obtin, pe langa salarii, si alte venituri, vor completa formularul 200 - Declaratie speciala privind veniturile realizate in anul 2006, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.
Puteti obtine declaratiile 200 si 230 de la administratiile financiare, le puteti descarca de pe situl Ministerului Finantelor Publice (portal ANAF, zona de asistenta a contribuabililor, persoane fizice, formulare), puteti ruga o cunostinta sa va faca o copie, puteti cere o copie organizatiei catre care doriti sa directionati 2% sau puteti sa o descarcati de aici.

Document PDFDescaraca Formularul 200

Pasul 4

Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai al anului in curs!
Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre noi.

Ce inseamna 2%?

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit infiintata conform ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

Acest mecanism are o serie de avantaje pentru toate partile implicate-cetateni, organizatii si stat:

  • este un mecanism democratic ce contribuie la transparenta politicii fiscala si bugetare
  • asista organizatiile neguvernamentale in eforturile lor de a solutiona diferite probleme sociale
  • le permite cetatenilor sa contribuie la eforturile de a rezolva diferite probleme sociale fara a genera insa un cost suplimentar
  • degreveaza bugetul de stat avand in vedere ca serviciile oferite de organizatiile neguvernamentale sunt in general de calitate buna si eficiente din punct de vedere al costurilor deoarece organizatiile neguvernamentale mobilizeaza resurse financiare din surse diferite si multe implica munca voluntarilor
  • creeaza o legatura intre stat, cetateni si organizatii contribuind astfel la dezvoltarea societatii civile si a capitalului social

Se creeaza un mecanism prin care un cetatean poate decide modul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul datorat pe venit, directionand aceasta suma catre o organizatie neguvernamentala. A aparut astfel o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sector ONG. Practic cetateanul spune statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.

Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie ci este in esenta o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental. Legea este considerata de multi ca fiind un sprijin indirect oferit de catre stat sectorului non-profit sau un model de „filantropie de tranzitie” data fiind aplicarea ei numai in tarile Europei de Est.

De ce este prevederea 2% importanta pentru angajatori?

Prevederea 2% permite contribuabililor persoane fizice sa diectioneze 2% din impozitul lor pe venit catre o organizatie neguvernamentala (asociatie sau fundatie).

Prevederea 2% poate contribui la un climat fiscal mai transparent, la pastrarea fondurilor de contribuabili pe plan local si la rezolvarea unor probleme sociale locale.

Se contribuie astfel la un climat social si economic mai bun pe plan local ceea ce are un efect pozitiv asupra angajatilor unei firme si deci asupra productivitatii lor.

O firma care isi incurajeaza angajatii sa directioneze 2% din impozitul lor este o firma responsabila social care arata ca nu ii este indiferent ce se petrece in jurul ei.

Ce implicatii are 2% pentru angajatori?

Prevederea 2% nu are implicatii directe pentru angajatori, astfel incat acesta prevedere nu reprezinta o povara birocratica pentru sectorul de afaceri.

In acelasi timp insa ne dorim ca un numar cat mai mare de companii sa contribuie la promovare acestei prevederi prin informarea angajatilor lor, prin difuzarea de materiale informative in cadrul firmelor/institutiilor, etc.

Daca doriti puteti sprijini campania "Doilasuta 2007" donand spatiu publicitar campaniei noastre (outdoor, radio, TV) sau devenind parteneri media ai campaniei.

Fonduri

RealStudio RoHost Real Project Solutions Fudoshin Martial Arts Editura Tritonic Tiger Protector